Partnerrelatietherapie in Leiden

Partnerrelatietherapie laat verrassende dingen van mijn partner en mijzelf zien, we zijn een prachtige spiegel voor elkaar. Door samen te kijken, te luisteren, te voelen en te begrijpen, groeien wij in onze liefde voor elkaar.

Imagotherapie

Imagodialoog verrijkt mijn relatie. De dialoog helpt om mijzelf echt te verdiepen in de wereld van mijn partner. De tijd te nemen voor elkaar, mijn eigen emoties even te parkeren en diep aandachtig naar de ander te luisteren. Dat is best lastig want wat zij zegt raakt ook mij. Haar frustratie is soms ook mijn frustratie, haar pijn is vaak mijn pijn. Ik ervaar via haar delen van mijzelf die ik ooit heb weggestopt. Onze strijd verandert in een proces van groei, heling en opnieuw verbinden.

Emotionally Focused Therapy (EFT)

EFT heeft mij veel inzicht gegeven in de negatieve interactiecirkels met mijn partner. Het helpt mij om te kijken naar de dieper gelegen behoeften van mijn partner en mijzelf. Door onze behoeften en verlangens te uiten ervaren wij grotere toegankelijkheid, ontvankelijkheid en betrokkenheid van elkaar. Het draagt ertoe bij dat wij nieuwe oplossingen vinden voor oude problemen in onze relatie.

Vraagstuk

Met welke vraagstukken kun jij bij mij terecht?

  • een vastgelopen gevoel met jouw partner
  • onderlinge strijd en onbegrip
  • gevoel van sleur, eenzaamheid, wederzijdse afstand en verkilling in jouw relatie
  • kinderen en ouders die moeite hebben met de gezinssituatie om te gaan
  • klachten door verlies en rouw

Maar wellicht is er iets anders en wil jij onderzoeken, alleen of met jouw partner, wat er aan de hand is.

Aanpak

Jij voelt je welkom en veilig om wat zo belangrijk voor jou is aan te kaarten. In alle rust ben ik een luisterend oor. Ik kijk, hoor en ervaar hoe jij resoneert op jouw eigen verhaal. Daar start het gesprek. De essentie van jouw verlangen wordt serieus genomen. Er is ruimte voor boosheid, verdriet en twijfel, maar ook voor humor en een lach. Het onderzoeken van emoties en gevoelens vormt de basis van herstel van contact met jezelf.

Ik ga ervan uit dat iedere partner ergens een ‘verlangen’ heeft dat vervuld wil worden. Weggeborgen achter overlevingsgedrag. In de relatie tot de ander durft het niet naar buiten te komen, of blijft het angstig verborgen.

Jij bent met jouw partner in een vicieuze cirkel beland. Elke keer ontstaat er weer die onenigheid over iets ‘kleins’, maar ook zijn er momenten waarin het goed gaat. “Kon ik dat maar vast blijven houden”!

Ik ga met jullie kijken naar de vastgelopen interactie. Jullie patronen van communiceren en liefhebben. Ik maak daarbij gebruik van Imago partnerrelatietherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT). Beide methoden onderzoeken de patronen maar ook de emoties en gevoelens die hieronder liggen. De zogenaamde pijnen van vroegere hechting.

De gesprekken doorlopen 3 fasen.

  • Fase 1 is onderzoeken en bewustzijn creëren over jullie manier van communiceren.
  • Fase 2 is verdiepen en op een andere, meer effectieve manier met elkaar omgaan.
  • Fase 3 is verstevigen van de nieuw gelegde basis.

Natuurlijk doen wij eerst een intake. Daarin kijken wij naar de verstorende interactie, onderzoeken of er voldoende vertrouwensbasis is voor een gezamenlijk optrekken en maken afspraken over het vervolgtraject.

Left Nederland

Wat anderen zeggen

“Er was een hele mooie open sfeer, waarin ik de meer intuïtieve feedback ‘hoe je overkomt’ vanuit de therapeut heel erg mooi en waardevol vond. Ingaan op de achterliggende gevoelens en emoties, beleven en voelen hiervan door oefeningen heb ik als heel positief ervaren.”

“Dank voor alle inspiratie en coachsessies. Ik heb er nog steeds profijt van.”

“Wat voor mij erg positief was, is dat ik met meer energie uit het gesprek kwam dan dat ik er in ging.”

“Goede therapeut. Prettig in de omgang en samenwerking.
Goede timing en inschatting wat betreft empathie en confrontatie.”