Jij voelt je welkom en veilig om wat zo belangrijk voor jou is aan te kaarten. In alle rust ben ik een luisterend oor. Ik kijk, hoor en ervaar hoe jij resoneert op jouw eigen verhaal. Daar start het gesprek. De essentie van jouw verlangen wordt serieus genomen. Er is ruimte voor boosheid, verdriet en twijfel, maar ook voor humor en een lach. Het onderzoeken van emoties en gevoelens vormt de basis van herstel van contact met jezelf.

Ik ga ervan uit dat iedere partner ergens een ‘verlangen’ heeft dat vervuld wil worden. Weggeborgen achter overlevingsgedrag. In de relatie tot de ander durft het niet naar buiten te komen, of blijft het angstig verborgen.

Jij bent met jouw partner in een vicieuze cirkel beland. Elke keer ontstaat er weer die onenigheid over iets ‘kleins’, maar ook zijn er momenten waarin het goed gaat. “Kon ik dat maar vast blijven houden”!

Ik ga met jullie kijken naar de vastgelopen interactie. Jullie patronen van communiceren en liefhebben. Ik maak daarbij gebruik van de methode EFT en de Dialoog. Beide methoden onderzoeken de patronen maar ook de emoties en gevoelens die hieronder liggen. De zogenaamde pijnen van vroegere hechting.

De gesprekken doorlopen 3 fases.

Fase 1 is onderzoeken en bewustzijn creëren over jullie manier van communiceren.

Fase 2 is verdiepen en op een andere, meer effectieve manier met elkaar omgaan.

Fase 3 is verstevigen van de nieuw gelegde basis.

Natuurlijk doen wij eerst een intake. Daarin kijken wij naar de verstorende interactie, onderzoeken of er voldoende vertrouwensbasis is voor een gezamenlijk optrekken en maken afspraken over het vervolgtraject.